Matematik

gang paranteser

04. september 2012 af jonasbach1504 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan løser man følgende opgaver? 

(√5 - √8)(√5 + √8)    ? 

(2x - 1/2)2    ? 

(-3a - 2b)2     ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

1) Udregn hvad parenteserne giver hver især og gang dernæst parentesernes resultater med hinanden.

2) (2x - 1/2)2 = (2x-1/2)·(2x-1/2). Gang hvert led i hver parentes med hinanden.

3) (-3a - 2b)2 = (-3a - 2b)·(-3a - 2b). Gang hvert led i hver parentes med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis du ser godt efter i opgave 1, opdager du, at vi har kvadratsætningen

To tals sum gang samme to tals differens er lig med kvadratet på første led minus kvadratet på andet led

Dvs. (√5 - √8)(√5 + √8) = (√5)2 - (√8)2 = 5 - 8 =  -3

-------------------------------

De andre to opgaver bruger kvadratsætningen

Kvadratet på en toleddet størrelse er lig med kvadratet på første led plus eller minus det dobbelte produkt

af leddene plus kvadratet på sidste led

Exempel:

(p - q)2 = p2 - 2pq + q2

---------------------------------

Læs om KVADRATSÆTNINGER i din mat.-bog - du får tit brug for dem fremover !   ;-)

 

 

 


Skriv et svar til: gang paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.