Matematik

Konstanterne i andengradspolynonium

08. september 2012 af sashii - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmerne man konstanterne a, b og c i et andengradspolynonium, når man har fået opgivet tre funktioner, som f(1) = 3 osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af mathon

       3 ligninger af 1. grad med 3 ubekendte


Svar #2
08. september 2012 af sashii

#1, Hvad, det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2012 af NejTilSvampe

hvis du har 

f(x1) = y1

f(x2) = y2

f(x3) = y3

så gælder der:

ax12 + bx1 + c = y1

ax22 + bx2 + c = y2

ax32 +bx3 + c = y3

Løs de tre ligninger med tre ubekendte, mht. a, b og c.


Svar #4
08. september 2012 af sashii

#3,

Så f.eks:

f(x) = 2x^2 + bx + 6

f(1) = 3
f(2) = 5
f(0) = 1

 Skal den så skrives:

2^2 + bx + 6 = 3

2^2 + bx + 6 = 5

2^2 + bx + 6 = 1

 

Er ret sikker på at det ikke er sådan. Hvordan er det den skal skrives?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2012 af NejTilSvampe

#4 - det er i hvert falde noget sludder.

f(0) kan ikke være 1 ud fra den funktionsforskrift du oplyser


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis funktionen er

f(x) = 2x2 + bx + 6

er koefficienten b den eneste, der ikke kendes, og der skal således kun benyttes een betingelse, for eksempel f1) = 3, til at bestemme b. Og betingelsen f(0) = 1 kan ikke benyttes for denne funktion, da f(0) = 6, uanset hvad b måtte være.


Skriv et svar til: Konstanterne i andengradspolynonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.