Matematik

HJælp:Differentialregning uden lommeregner

08. september 2012 af pomme22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

d) Givet funktion der skal differentieres f(x) = x√(x) - x^(2) √(x), 
 

Først har jeg omskrevet funktionen til 

 f(x) = x * x^1/2 - x^2 * x^1/2 

jeg  har fundet ud af at jeg skal bruge følgende regneregler

Jeg skal jeg bruge følgende regneregler:
f(x) = x                     f '(x) = 1
f(x) = x^(2)              f '(x) = 2x
f(x) = x^(n)              f '(x) = n * x^(n-1) 
h(x) = f (x)*g(x)      h '(x) = f '(x) * g(x) + f(x) * g'(x)

 

 

Så er jeg gået igang med at diffentiere

 f '(x) = (1 * x^1/2 + x * 1/2x^-1/2) - (2x * x^1/2 + x^2 * 1/2x^-1/2) =>

men her går jeg i stå, da jeg ikke ved hvordan jeg skal reducere. Jeg ved det endelige svar er f '(x) = 3/2x^1/2 - 5/2x*3/2

er der nogle der kan hjælpe mig med at reducere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af peter lind

Du skal bruge potensreglerne at xa*xb = xa+b. Den bør du bruge inden du begynder at differentiere. Så bliver det hele nemlig meget nemmere.


Svar #2
08. september 2012 af pomme22 (Slettet)

Tusind tak :D Nu kunne jeg sagtnes løse den :D


Skriv et svar til: HJælp:Differentialregning uden lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.