Matematik

Ligninger

08. september 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne her ligning:
5•(x+2)=4•x
Jeg har selv gjort sådan her:
5x+10=4•x
5x-x=10-4
4x=6
Det ved jeg er forkert, men kan ikke finde ud af, hvad jeg har gjort forkert. Håber der er nogen der vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

5x+10=4•x

Det går galt herfra. Læg mærke til, at der ikke står 4-x på højre side. Der står 4*x. Dvs. for at få isoleret x, kan du med fordel trække hele leddet fra på begge sider. Derudover skal du huske, at der står +10 og at du derfor skal trække 10 fra på begge sider, hvorfor der på højre side skal stå -10. Dvs.

5x+10=4•x <=> 5x-4x = -10 <=> x = -10


Svar #2
09. september 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.