Matematik

matematik problemer

09. september 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke rigtig den her opgave. SÅ håber der er nogen som kan hjælpe mig :)

Oplysning: T= 2*pi Kvadratorod(L/g)

Opgaven: Omskriv udtrykket fra Wikipedia til formen T= k * Ln. Hvilke værdier får man for k og n?

 

Og så vil jeg lige vide om jeg har misforstået en anden opgave:

 

d) Bestem r og h så pladen får det størst mulige areal for L=100 cm

 

Her vil jeg bare finde et udtryk for L og derefter sætte L til 100 cm og løse den.

Kan man gøre det sådan?

 

Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

Brug at kvrod(L) = L½

d) Der er for lidt oplysninger til at det kan besvares endeligt; men jeg tvivler på at det er nok.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

a)  k = 2π*√(1/g)

 

d)  Det lyder som en optimeringsopgave:

    1. Find et udtryk for L, sæt det lig med 100 og isoler f.eks. r, udfra denne ligning.

    2. Opstil et udtryk for arealet, og indsæt udtrykket du fandt i (1) på r's plads, så du kun har een ubekendt, h.

        Optimer dette udtryk, dvs. find toppunktet af grafen vha. differentialregning (Løs A'(h) =0 )

    3. Find også r ved at indsætte dette optimale h i udtryket for r som du fandt i (1).


Skriv et svar til: matematik problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.