Matematik

Hjælp matematik forskrift!

09. september 2012 af Fancyh (Slettet)

Opstil en forskrift for den linære funktion, der opfylder, at:

Hver gang y falder med 4, så vokser x med 6, og når x er 3 er y 1.

Jeg har et punkt (3,1), men hvordan finder jeg det næste?

Kan det passe, at det næste punkt er (9, -3)?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Oplysningen

"Hver gang y falder med 4, så vokser x med 6"

benyttes til at bestemme hældningskoefficienten a .


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2012 af DrNielsen

Beregn hældningen ud fra y-differencen delt med x-differencen:

du har koordinaterne (x1,y1)=(3,1)

Du ved hvad x og y hhv. vokser og falder med, og derfor kan du finde et nyt punkt (x2,y2)

du kan så sige a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

for at finde skæringen med y aksen (b) isolerer du b, da du kan indsætte a, x og y.

når du har b, indsætter du hele molevitten i

y = ax + b


Skriv et svar til: Hjælp matematik forskrift!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.