Matematik

Indfør relevante variable - hjælp :)

10. september 2012 af [email protected] (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har lidt svært ved at forstå denne opgave :)

Line er ved at spare op til sin studietur til USA i 2.g. Hun har fået 1000 kr. af sine forældre og hun sparer selv 175 kr. op om ugen. Studieturen kommer til at koste 5500 kr.

a) Indfør relevante variable og opstil en formel ud fra oplysningerne ovenfor.
b) Hvor lang tid går der før Line har fået sparet op til turen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Lad x være tiden målt i uger, og lad y være det opsparede beløb i kr som funktion af tiden x.

b) Løs ligningen y(x) = 5500 .


Svar #2
10. september 2012 af [email protected] (Slettet)

Okay, så jeg skal bare prøve mig frem i b'eren indtil jeg rammer 5500?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af Snick (Slettet)

#2

Du har en lineær funktion der ser sådan her ud

y(x) = 175x + 1000

175 angiver stigningen i opsparingen i kr pr. uge x

Dvs. at du i opgave b, skal indsætte 5500 på y's plads(der jo var det opsparede beløb som funktion af tiden x), og isolere x

mvh

Snick


Svar #4
10. september 2012 af [email protected] (Slettet)

Så det kommer til at se sådan her ud:

5500x= 175x+1000

5500x-175x=1000

5325x=1000

Jeg tror ikke det er sådan. Det giver ikke helt mening da det skulle give omkring 23 uger :)

Unskyld besværligheden


Svar #5
10. september 2012 af [email protected] (Slettet)

Jeg isolere det nok ikke helt rigtigt, men kan ikke lige se hvordan det skal gøres

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2012 af Snick (Slettet)

#4

Det skal se sådan her ud :)

5500 = 175x+1000 ⇔5500-1000 = 175x ⇔4500/175 = x ⇔ 25,71 = x

Altså kan det konkluderes at det tager ca. 25.71 uger at spare op til de 5500


Svar #7
10. september 2012 af [email protected] (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Indfør relevante variable - hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.