Matematik

Parabler, ligninger - 2. 3. og 4. grads

10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)
hej er der en der vil være rigtig sød at hjælpe mig med disse opgaver...

1) (2x^3+3x^2+1):(x^2+2x-1)

2) (x^4-1):(x-1)

3) (2x^3+x^2-7x+2):(x-3)

4) (x^5+x^3+x):(x+1)

og

Bestem mængden af de reelle tal a, for hvilken uligheden... ax^2+2x-1 (er størrer end) 0.. ikke har løsninger

...Det ville virkelig redde mit liv med lidt hjælp:)

Svar #1
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

er der overhovet ingen der vil hjælpe????????????

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Kom selv med et bud først ...

Svar #3
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

det går altid galt når jeg har minuset dem første gang og har fået det første løsnings tal... er der ikke en slags formel der forklarere det?? sådan punkt ehter punkt??

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg ved ikke hvad du mener med at "minuset dem første gang og har fået det første løsnings tal", men du skal i hvert tilfælde bruge polynomiers division.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Som Hasek er inde på i #4: brug polynomiers division i de fire første opgaver. I må da have lært at dividere polynomier i undervisningen.

I den sidste opgave observerer vi, at

ax^2 + 2x - 1

er et andengradspolynomium for ethvert a E R\\{0}. Hvad skal der gælde, for at uligheden

ax^2 + 2x - 1 > 0

ingen løsninger har?

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2005 af Duffy

2)

Det er jo ikke svært at gætte en rod i x^4-1 , så


(x^4-1)/(x-1) =

(x-1)*(x+1)*(x^2+1) / (x-1) =

(x+1)*(x^2+1)



Duffy


Svar #7
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

så skal d være mindre end nul! men jeg forstår stadig ikk hvordan jeg finder ud af hva a skal være... det er en andengrads ligning ikk??

det er den sidste jeg mangler... de andre fandt jeg ud af da jeg fik hjernen i omdrejninger langt om længe:) og tak fordi du gider hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad er d nu for noget? Det er jo værdierne af a, du skal bestemme.

Svar #9
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

så jeg tror ikk helt at jeg forstår opgaven!!! kan du forklarer mig det??

Svar #10
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

i en andengrads ligning finder man jo d=diskriminanten.. den der bestemmer hvor mange løsninger opg. har..

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jamen prøv at fortæl mig hvor du har d fra. Der står intet om et d i opgaveformuleringen.

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Okay ... det hjalp jo en hel del!

Svar #13
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

a ska være større end nul, er det det???

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Løs andengradsligningen

ax^2+2x-1 = 0 (*)

og afgør (eventuelt ved en monotoniundersøgelse), hvornår udtrykket på venstresiden af (*) er positiv. Det er også det Epsilon foreslår i #5.

Svar #15
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

altså hvis man siger at a={-2, -3,-4,-5 osv. er det rigtigt?? og hvordan skriver man det??

Svar #16
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

altså a skal være = eller mindre end -1.. men hvordan skriver man det??

Svar #17
11. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

så er jeg færdig... mange tak for hjælpen alle sammen, i fik mig til endelig at forstå det:)


Skriv et svar til: Parabler, ligninger - 2. 3. og 4. grads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.