Matematik

Vektor regning

11. september 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg en opgave med polære koordinater. Opgaven lyder sådan.

Lad en vektor være givet som (vektor)a = (12,5)

Bestem det polære koordinat til vektoren. Jeg har fundet hvad vektor a skal give, men hvordan finder jeg graderne. Har fundet resultatet på den og det er

Vektor a=13(cos 22,6) grader og (sin 22,6)grader. men igen hvordan finder jeg de 22,6 grader???

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af jnl123

 

Θ = arctan(5/12) radianer ≈ 22,62 grader                   (radianer til grader:   gang med 180/Pi)

r = kvrod(12^2 + 5^2) = 13


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af mathon

alment
                    vektor a = [x,y]

                                                    x = r·cos(θ)

                                                    y = r·sin(θ)

                                                    x2 + y2 = r2

                                                    tan(θ) = y/x


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.