Matematik

hjælp til at komme videre med et bestemt regnestyk

10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)
0,5x^2-4x+3=-2x+b

så har jeg

0,5x^2-4x+3+2x-b=0

altså fået dem over på samme side, er det rigtigt og hvad gør man så??

jeg skal finde ud af hvornår parablen og linjen har -2, 1 og nul skæringspunkter....

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2005 af allan_sim

#0. Du har nu fået reduceret det til en andengradsligning. Tænk på hvad der skal gælde for at sådan en har nul, én eller to løsninger.

Svar #2
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

man skal vel regne diskriminanten ud??!! men hvad er a? og hvad er b?? og c??

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2005 af allan_sim

#2.
Tja, hvis du reducerer dit udtryk, får du at

0,5x^2 - 2x + 3-b = 0

Her kan du umiddelbart aflæse de tre tal om 0,5 , -2 og 3-b.


Svar #4
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

ja
0,5 er =a

-2=b

3-b =c

skal jeg bare gætte et tal og sætte det ind på b's plads?? f.x hvis vi siger at b er lig med 3, så sige c*3 altså så bliver c = 3*-3=-9???

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Pas nu på med dine b'er -- du bruger symbolet i to forskellige sammenhænge. Du kan jo ikke både have b = -2 samt også en anden værdi af b.

Svar #6
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

det b der ska minuses med c er jo et reelt tal... kan jeg så ikke sige
d= (-2)^2-4*0,5*0??? og det blir = 4 så er d = 4?? og derfor har ligningen 2 løsninger?? jeg har fået det til 0 og -4, hvis man sætter 3 ind på b's plads???

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2005 af allan_sim

#6.
Du kender jo ikke b på forhånd. Du skal netop finde ud af, hvilken betydning b har for antallet af løsninger.

Dvs. udregn diskriminanten

d=(-2)^2-4*0,5*(3-b)

og brug det til at finde antallet af løsninger afhængig af b.

Svar #8
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

okay... jeg kan få det til at være nul løsninger ved at sige at b er større end en og jeg kan få det til at være 2 løsninger ved at sige at b er mindre end nul... men jeg kan ikke få det til kun at ha en løsning... ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2005 af allan_sim

#8. Du skulle gerne have, at

d=4-2*(3-b)=4-6+2b=2b-2

Løs nu følgende:

d>0
dd=0

Svar #10
10. september 2005 af 3. g'er (Slettet)

nu forstår jeg... (langt om længe) du er jo et geni:) mange tak

Skriv et svar til: hjælp til at komme videre med et bestemt regnestyk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.