Tysk

Hurtigt lille spørgsmål

12. september 2012 af Havkajakken (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nu bliver jeg pludselig i tvivl :(

Kan pludselig slet ikke finde ad af det med "in" og hvad det styrer, men er denne sætning korrekt:

Er sucht eine Ordnung im Leben. Diese Ordnung findet er in der Schule.

Er i tvivl om hele sætningen "Diese Ordnung findet er in der Schule", er der nogen der kan hjælpe mig til at forstå om jeg har gjort det rigtigt og hvad det korrekte svar er??

Håber håber håber nogen kan hjælpe!! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. september 2012 af Tyskfødt (Slettet)

Nicht verzweifeln!  Beide Sätze sind fehlerfrei.   "in" styrer her dativ.   Spørgsmål: Hvor finder han ordningen?


Svar #2
12. september 2012 af Havkajakken (Slettet)

Mange tak!! :) Sætningen lyder: "Han søger en orden i livet. Denne orden finder han i skolen."

Har endnu et spørgsmål... Er denne sætning korrekt: "Aber Mikael hat auch andere/anderen Probleme"? Skal der stå andere eller anderen?


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. september 2012 af Tyskfødt (Slettet)

"Aber Mikael hat auch andere/anderen Probleme" Skal der stå andere eller anderen?

andere = akkusativ   (  M. muss sich auch mit anderen = dativ Problemen herumschlagen = slås/kæmpe)


Brugbart svar (2)

Svar #4
13. september 2012 af Stygotius (Slettet)

A)  Hvis der er tale om en målbestemt bevægelse (og man kunne spørge "hvorhen"), bruger man akkusativ efter "in" (og de andre præpositioner i den samme gruppe).

B)  Hvis der er tale om en position, en forbliven, (og man kan spørge "hvor") anvender man dativ efter de samme præpositioner.

Eks.

A)  Der Hund legte sich unter den Tisch  (-. -hvor lagde den sig hen?)

B)  Der Hund liegt unter dem Tisch.         (- - hvor lå den ?)

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
13. september 2012 af Stygotius (Slettet)

A)  Hvis der er tale om en målbestemt bevægelse (og man kunne spørge "hvorhen"), bruger man akkusativ efter "in" (og de andre præpositioner i den samme gruppe).

B)  Hvis der er tale om en position, en forbliven, (og man kan spørge "hvor") anvender man dativ efter de samme præpositioner.

Eks.

A)  Der Hund legte sich unter den Tisch  (-. -hvor lagde den sig hen?)

B)  Der Hund liegt unter dem Tisch.         (- - hvor lå den ?)

A)  Er ging hinter die Scheune  (=han gik  om bag laden)   (- -hvor gik han hen?)

B)  Er arbeitete hinter der Scheune (=han arbejdede  bag  laden) (- -hvor arbejdede han?)


Svar #6
13. september 2012 af Havkajakken (Slettet)

Mange tusind tak begge to!! Det var lige det jeg havde brug for :D Hvor er det fedt, der findes sådan nogen som jer!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. september 2012 af Stygotius (Slettet)

.......selv tak; -godt at du kan bruge det.


Skriv et svar til: Hurtigt lille spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.