Matematik

matematik reduktion

12. september 2012 af Missperfec (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an. Således lyder den: x²+y²+2xy/ (brøkstreg) x+ y

                                                                                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kvadratsætning til at skrive tælleren som kvadratet på en toleddet størrelse, og forkort så.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af idajensen123 (Slettet)

Har et skole project om andesbjergene og skal finde ud af hvilken sten art andesbjergene er lavet af??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af nielsenHTX

#2 hvad har det med matematik og reduktion at gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opret din egen opgavetråd i det relevante forum.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Udgangspunktet, som jeg har forstået det, er brøken:

(x2 + y2 + 2xy)/(x+y)

Løsningen består i at indse, at tælleren kan skrives således:

x2 + y2 + 2xy = (x+y)(x+y) = (x+y)2     - er du med på den?

Derfor kan brøken skrives: (x+y)(x+y)/(x+y) = x+y ( har forkortet med (x+y) )

Mon du kan bruge dette, eller skal det uddybes yderligere? Mvh. Lars

 


Skriv et svar til: matematik reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.