Matematik

Indekstal - hjælp inden kl 23!

13. september 2012 af lolbabe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tabellen viser indekstal for, hvor mange narhvaler der blev fanget i Grønland 

år:             1998 | 2000 | 2002 | 2004 

Indekstal:   100 | 73,7 |  82,6 | 62,5 

I 2000 blev der fanget 600 narhvaler 

1. Hvormange narhvalder blev der fanget i 2004?

Det oplyses at der i 2006 blev fanget 307 narhvaler

2. Beregn indekstallet for 2006

3. Beregn indekstaller for 2004 når indekstallet for 2002 sættes til 100 

 

Er virkelig på bar bund. Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2012 af anonym000

Ids

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

1) 600/100*62,5=375 hvaler

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af Krabasken (Slettet)

# 2

Indekstallet var ikke 100, da der blev fanget 600 hvaler -


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2012 af Krabasken (Slettet)

2000:            2004:

600 / 73,7 = x / 62,5

Gang "overkors" og løs ligningen
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Et andet bud:

1) hvis 73.7 svarer til 600, hvad svarer 62.5 så til?

Er det hele ikke bare forholdregning??


Svar #6
13. september 2012 af lolbabe (Slettet)

#2


Et bud:

1) 600/100*62,5=375 hvaler

Skal man ikke bruge indekstallet for året før? 

altså 

600/100*82,6=496 hvaler??? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2012 af 123434 (Slettet)

600/73,7*62,5=509 hvaler


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2012 af Krabasken (Slettet)

# 6

Hvorfor skulle man dog det ?

Hvert år har SIT indekstal

lolbabe - Vær opmærksom på, at # 2 var forkert ;-)


Svar #9
13. september 2012 af lolbabe (Slettet)

Hvor mange narhvaler blev der fanget i år 2004?

(600/73,7)*62,5=509 hvaler

Beregn indekstallet for 2006

307/509*100=60,3 er indekstallet for år 2006 

 

er det helt hen i vejret? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2012 af Krabasken (Slettet)

2000:           2006:

73,7 / 600 = y / 307

Gang overkors og løs ligningen

(Dit fundne x er korrekt)
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2012 af Krabasken (Slettet)

2000:            2004:

600 / 73,7 = x / 62,5

Gang "overkors" og løs ligningen
----------------------------------
2000:           2006:

73,7 / 600 = y / 307     (y = 38)

Gang overkors og løs ligningen
------------------------
2000:           2002:

600 / 73,7 = z / 82,6

Find z, som er antallet i 2002

Tilsidst:

2002:        2004:

100 / z = v / 508,8

Find v, som er er det nye indekstal for 2004
;-)


Skriv et svar til: Indekstal - hjælp inden kl 23!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.