Matematik

find polærlign.

11. september 2005 af ullu (Slettet)
x^2=4y
find den pol.lig.
hvordan kommer jeg igang med den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2005 af chinpo (Slettet)

Du tager udgangspunkt i formlerne
x=r*cos(theta) og y=r*sin(theta)

x^2 indsættes i den første formel mens 4y indsættes i den anden, for herefter at blive sat lig hinanden, og omskrevet til resultatet.

Altså: (r*cos(theha))^2=4(r*sin(theta))

Herefter isolerer du bare r

Svar #2
11. september 2005 af ullu (Slettet)

ja det er jo det den er. mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2005 af Jensus (Slettet)

Hvad får I den så til, jeg synes ikke umiddelbart det er nogen let sag at isolere r :S

ullu, hvad læser du på Århus universitet? Jeg kan se at vi laver de samme opgaver :P

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#3: Man forkorter vel bare med r*cos(theta)^2, således at man ender med

4*sin(θ)/cos(θ)^2 = 4*sec(θ)*tan(θ).

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

For satan da ... θ --> theta

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Vi har i henhold til #1, at

(r*cos(theta))^2 = 4(r*sin(theta))

hvoraf

r = 4*tan(theta)/cos(theta)

r tegnet op mod theta i intervallet ]-pi/2;pi/2[ resulterer åbenbart i en parabellignende kurve, og af det første indlæg ses da også, at

x^2 = 4y

tydeligvis er en ligning for en parabel.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2005 af chinpo (Slettet)

#3

Vedkommende kan jo faktisk læse alt ved det naturvidenskabelige fakultet. Du skal tænke på, at alle gennemgår calculus 1 og 2 og derfor har både de samme afleveringsopgaver, TØ- og LØ opgaver.

Skriv et svar til: find polærlign.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.