Matematik

HAR EKSTREM BRUG FOR HJÆLP TIL MATEMATIK !!!!!

14. september 2012 af Skoleelev02 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR JERES HJÆLP! JEG KAN SIMPELT HEN IKKE FINDE UD AF AT LØSE DEM HER! 

 

Opgave 0 )
a) 2.8 A3 = b * a22
b) F 2 = 4t *s
c) S3 + 9s = 0
d) x* (z2 + 6) – 5z2 =30

 

Opgave 1)
Løs ved hjælp af et cas prgram hvert af følgende ligningssystemer
A) y= -5.897 * x -0.7485 og y = 0.8975 * x + 28.46
B) y =14 * x + 158,7 og y= -19 *x + 918.7

Opgave 2)
En gepart 50 m væk indleder jagten på en gaffelbuk 120 m væk i samme retning. Gaffelbukken kan løbe 86 km/h, men geparden er endnu hurtiger. Ligningerne for positionen af gepard og gaffelbuk er
S =30,6 * t + 50
s= 23.9 * t + 120


Hvor t er det antal sekunder der er gået siden jagtens start og s er måltallet for afstanden målt i meter.
A) Efter hvor lang tid vil geparden indhente gaffelbukken?
B) Hvilke hastighed i km/h har geparden ifølge overstående ligning?
Geparden kan maksimalt holde den højde hastighed på en strækning af 400 m.
C) Hvor langt et forspring behøveraffelbukken for at den ikke kan indhentes af en gepard i løbet af den strækning ?
D) Hvorfor har udregningerne ovenfor ikke nogen betydning for gepardes mulighed for skaffe sig mad i deres naturlige omgivelser?


Opgave 3)
I en retvinklet trekant med areal 7 er den ene katete 3 gange så lang som den anden katete. Bestem sidelængderne i trekanten.
I en retvinklet trekant med areal 9 er hypotenusen 1.5 gange så lang som den ene katete.
Bestem sidelængderne i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Når du nu har så svært ved det, ville det så ikke være en idé at fortælle, hvad du har prøvet indtil videre? På den måde får vi høvlet kanterne af din matematiske kunnen, så du fremover ved, hvad du skal tænke, når du får lignende opgaver.


Svar #2
14. september 2012 af Skoleelev02

Jeg er ikke kommet i gang med opgaverne endnu da det har været svært for mig at løse dem..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2012 af nielsenHTX

#2 hvis folk skal hjælpe med så mange opgaver er du som det mindste nød til at vise du har tænk bare lidt over det du skriver...

fx opgave 0

2.8 A3 = b * a22    hvad mener du præcist med det udtryk??

opgave 1

skal løses med et CAS program, ok... men hvilket program bruger i???? ligningssystemer løses på forskellige måder i forskellige CAS programmer.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2012 af exatb

I opgave 3 kan du finde den sidste side vha Pythagoras

9x2  = x2 + h2

h = (9x2 - x2)0,5

h = 80,5*x

Denne størrelse sættes ind i arealformlen

A = 0,5 * h * g

7 = 0,5 * 80,5*x * x

x = (14/80,5)0,5

x = 2,225

3x = 6,674

h =6,293

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2012 af mette48 (Slettet)

Du trænger til at få en ordentlig arbejdsmåde i stedet for at skabe kaos ved at ville det hele på en gang.

Vælg en opgave og lad være med at læse de andre indtil videre.

Sørg for at skrive opgaverne rigtigt. Opgave 0

a) 2.8 A3 = b * a22
b) F 2 = 4t *s
c) S3 + 9s = 0
d) x* (z2 + 6) – 5z2 =30

virker ikke som om du har læst opgaven ordentligt eller også har du været meget sløset med det du skriver her:

a,b og z indeholder 2 ubekendte, så de kan ikke løses.

Hvad mener du med S3 i opgave c, er det s3 ? Se over dette skrivefelt hvordan man skriver potenser her.

Om igen med opgave 0, så kan du nok få hjælp, hvis vi forstår opgaven, som den bliver skrevet.


Skriv et svar til: HAR EKSTREM BRUG FOR HJÆLP TIL MATEMATIK !!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.