Matematik

Komplekse tal - hjælp søges tak

15. september 2012 af twiiezz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

x1 = 0 ,   x2 = 1 ,   x3=3

Hejsa, jeg sidder og bøvler med følgende to opgaver. Nogen som kan hjælpe?

1. Udtryk det komplekse tal e^(2+x3i3p)/(1+i) på rektangulær form og på polær form.

2. Brug Eulers formler til at omskrive sin((x1 +1)t)cos((x2 +2)t) til et udtryk, man nemt kan finde en stamfunktion til og beregn herefter en sådan stamfunktion.

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
16. september 2012 af twiiezz (Slettet)

Kunne godt bruge hjælp ud fra mine værdier :-/

 

1. e^(2+3-i*3*pi)/(1+i)

 

2. sin((0 +1)t)cos((1 +2)t)

 

Nogen som kan vise hvordan? 


Svar #3
16. september 2012 af twiiezz (Slettet)

I opgave 1. får jeg:

1+i = √2 · eiπ/4

 

1/(1+i) = (1/√2) · e-iπ/4

 

og ender på: -(1/2)*e^5+i*(1/2)*e^5   .. er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Komplekse tal - hjælp søges tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.