Matematik

Matematik gåde / Ligning ---> Hjælp

16. september 2012 af hasena (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

 

 

har brug for lidt hjælp til opgaven nedenunder :-)

 

 

Fire kolleger (lad os kalde dem A, B , C og D) deler en taxa hjem, og stiger af i rækkefølgen A, B , C og D. Da de ikke kører lige langt, enes de om, at B skal betale 10 kr mere end A, C 10 kr mere end B og D 10 kr mere end C.
Regningen kom til at lyde på 340 kr.
Idet det beløb som A skal betale kaldes x, skal du opstille en ligning, der beskriver betalingsmåden.
Løs ligningen og angiv hvad hver enkelt skal betale.

 

 

Hvad fanden er resultatet? Og hvordan kom i frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af jnl123

 

B = x+10

C = B+10 = x+10+10

D = C+10 = x+10+10+10

 

x+B+C+D = 340

 

 


Svar #2
16. september 2012 af hasena (Slettet)

Okay :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du bør være tilbageholdende med at tage fanden i ed i forbindelse med at løse matematikopgaver. Det er sjældent, at det fører til brugbare resultater.


Skriv et svar til: Matematik gåde / Ligning ---> Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.