Matematik

Beregn rødderne til følgende polynomier, angives på rektangulær form

18. september 2012 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har brug for lidt hjælp til at forstå fremgangsmåden med denne opgave!

 

Har fået tildelt følgende ligning som jeg skal regne rødderne til, og angive dem på rektangulær form.

Z2 + Z + 7.

Skal jeg bare sige at a = 1, b = 1 og c = 7, og beregne modulus a og arg(a) og derefter klaske dem ind i formlen som man bruger når man angiver dem på rektangulær form?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af mathon

   

                 d = 12 - 4·1·7 = -27

                 √(d) = √(-27) = √(-1)·(32·3)) = √(-1)·√(32)·√(3) = i·3√(3)


       z = (-1 ± i·3√(3)) / 2

                z = -(1/2) - i·(3√(3))/2     v     z = -(1/2) + i·(3√(3))/2


Skriv et svar til: Beregn rødderne til følgende polynomier, angives på rektangulær form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.