Matematik

Alders regning

18. september 2012 af Britalje (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En opgave mere fra mig.

Opgave:

Hvor mange personer er fyldt 90 år

Hvor mange personer er fyldt 100 år

Indbyggere - 19.421

heraf var der 7 promille, som var fyldt 90 år

og 0,4 promille var fyldt 100 år

Dem der svarer til denne må gerne skrive deres udregnings medtode.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først 1 promille af indbyggertallet og beregn så 7 promille, og dernæst 0,4 promille af indbyggertallet.

1 promille = 0,1% .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2012 af SuneChr

Dém, der ér fyldt 100, er ógså fyldt 90.

Hvor mange måneder i året har 28 dage?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Antal   19.421

1 promille = 1/1000 = 19,421

Gang det med hhv. 7 og 0,4


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af SuneChr

# 0  Du er nødt til at opgive et veldefineret tidspunkt, hvor mange % der på dét tidspunkt var [90 ; 99], respektive

[100 ; ...[     år.


Svar #5
19. september 2012 af Britalje (Slettet)

det står der intet om i opgaven >> SECC


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af Krabasken (Slettet)

# 4

Tidspunktet kunne vel være det øjeblik, da opgaven bli'r stillet - ?

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2012 af SuneChr

# 0   Det er ikke dig, men opgaven er, fra forfatterne, formuleret lidt uheldigt .

Der skulle sikkert have stået:

7 o/oo af 19421 ligger i aldersklassen  90 - 99 år    og

0,4 o/oo af 19421 ligger i aldersklassen ≥ 100 år


Skriv et svar til: Alders regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.