Matematik

Matematik hjælp (uforkortelige brøker)

19. september 2012 af Natogcat (Slettet)

Hej!
Brøker har aldrig været min stærke side, og nu har jeg fået en afleveringen hvor en af opgaverne lyder følgende: Angiv følgende tal som uforkortelige brøker

1. 3  +  2
    7       3

2. 2  +  4  -  19
    3      5      15

Osv. 
Håber en/I har lyst til at hjælpe mig, det ville betyde meget! Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af mathon

                           

                            ...skaf brøkerne fællesnævner, så de kan komme på fælles brøkstreg


Svar #2
19. september 2012 af Natogcat (Slettet)

Ja, tak
Men er fuldstændig lost, ved ikke hvad jeg skal stille op, hvor er løse den???


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af mathon

 

      1. 3  +   2             fællesnævner: 21 = 3·7
          7       3             første brøk forlænges med 3
                                  anden  brøk forlænges med 7

så du har

      3·3/3·7  +  7·2/7·3 = 9/21  +  14/21  = 9+14/21 = 23/21 = 12/21

                            


Svar #4
19. september 2012 af Natogcat (Slettet)

Tusinde tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af mathon

2. 2  +  4  -  19
    3      5      15

se

Vedhæftet fil:brøkregning_8.docx

Svar #6
19. september 2012 af Natogcat (Slettet)

Tusinde tak mathon!
Vil du ikke lige tjekke din indbakke???
Du har reddet min dag :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2012 af mathon

                   reddet din dag
        men
                   hvad fik du lært?


Skriv et svar til: Matematik hjælp (uforkortelige brøker)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.