Matematik

Ligning med 2 ubekendte

19. september 2012 af Jauz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Den første: a = 4b = 9b-40 

Denne er hvad jeg har, men jeg tror ikke jeg har alle udregninger med i den her? 

4b = 9b - 40 
4b-9b = -5b 

-5b = -40 
-40 / -5b = 8
b = 8 

a = 4 * 8 = 32 

a = 9 * 8 - 40 = 32

Kan se mine svar er rigtige, men mangler jeg nogle udregniner som burde være med?  

b = 8 & a = 32
 

___________


Den anden med brøker: - Jeg ved ikke hvordan denne laves 100% 
q/2r = -1 
q/3r+5 = 6

Jeg har prøvet mig lidt frem med dette 

q/2r * 2r = -1*2r = -2r, men dette skulle gerne give 3.. 

 

- Jeg vil gerne ha' alle udregningerne, hvis det muligt:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af mette48 (Slettet)

-5b = -40
-40 / -5b = 8
b = 8                              resultatet er rigtigt, men din mellemregning er forkert

-5b = -40  deler med -5 på begge sider

-5b/-5=-40/-5

b=8

Jeg er ikke helt sikker på, hvor meget der står øverst og nederst på brøken i den næste opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mette48 (Slettet)

q/2r = -1                  ganger med 2r            r ≠ 0

q=-2r
q/3r+5 = 6               trækker 5 fra og genger med 3r

q/3r=1

q=3r                        de 2 q-værdier sættes lig hinanden

-2r=3r

5r=0

r=0                        denne løsning skal kasseres, da man ikke kan dele med 0 og der derfor ikke må stå 0 i brøkens nævner

der er altså ingen løsninger til ligningen


Svar #3
19. september 2012 af Jauz (Slettet)

Har et hurtigt spg, om -5b/-5, hvis -5b er MINUS skal den nederst også altså være det samme fortegn som den øverste? el. hvordan fungerer det?

- Tak :) 


Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.