Matematik

Hjælp til at beregne arealet

19. september 2012 af hejsacom (Slettet)

Hej!
Jeg har denne matematik opgave som jeg gerne vil have hjælp til. 

Opgaven lyder: 

1. Hvad er arealet af det mindste kvadrat?

2. Hvad er arealet af det største kvadrat?

Man kan se figuren på den vedhæftede fil!

Håber i kan hjælpe mig! :)

Vedhæftet fil: Matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det mindste kvadrat har den halve diagonal 3cm . Det største kvadrat har den halve sidelængde 3cm. Beregn nu sidelængden i hvert af kvadraterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af canoncanon (Slettet)

Ud fra billedet ses det lille kvadrat en cirkel og en større kvadrat.

cirklen har en radius 3cm den vil sige at diagonalen på den lille er 3cm*2=6cm

for så at beregne arealet gælder pythagoras. a^2+b^2=c^2. vi kender c=6cm og a = b da det er et kvardrat.

derved gælder at 2a^2=6^2 <=> sqrt\(a)cm=sqrt\(36/2)cm=sqrt\(18)cm

Da vi nu kender lægden på siderne kan vi beregne arealet sqrt\(18)cm*sqrt\(18)cm=18cm^2

svaret på det lille kvardrat.

det store kvardrat beregnes ud fra radius af ciklen, hvor siderne har lige så lange som diameteren på cirklen altså 6cm det store kvardrat er derfor 6cm*6cm=36cm^2


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.