Matematik

Bestemmelse af nulpunkter

19. september 2012 af johannehanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion af f er givet ved:


f(x)=x^3-4.5x^2-30x+30


Bestem funktionens nulpunkter. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = 0 , dvs.

x3 - 4,5x2 -30x +30 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

løs ligningen  f(x)=0. Brug lommeregner.


Svar #3
19. september 2012 af johannehanse (Slettet)

#1 Skal jeg så regne den ud som en andengradligning, eller sætte den ind i en grafregner? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er jo ikke en 2.-gradsligning. Den kan løses med et CAS-værktøj.


Svar #5
19. september 2012 af johannehanse (Slettet)

#4 Så dvs. inde i Ti-inspire skal jeg vælge grafregner?? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Hvis du har en nSpire kan du vel bare bruge solve...

 

solve(x3 - 4,5x2 -30x +30 = 0 , x)    <--- indsættes uden mellemrum

 

eller plot grafen og se hvornår den skærer x-aksen, evt brug nulpunktsfunktion til at få det vist.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2013 af Malleme (Slettet)

#6 

er nulpunktet så x=−0.15*(x2-0.22222222222222*(x3+3))? eller er jeg helt forkert på den? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2013 af Sl3pP1 (Slettet)

Hvis der skulle være tvivl så er:

x=-4.241 ∨ x= 0.902 ∨ x= 7,839


Skriv et svar til: Bestemmelse af nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.