Fysik

El forbruget bliver for dyrt

19. september 2012 af kidflux (Slettet)

Skal udregne mine pærers årlige omkostning via først at finde deres strømstyrke ved at de alle er tændt:

Jeg har 6 stk 40 W pærer og 2 stk 4,3 W led pærer.
R_40w=U^2/P=(?230?^(2 ) V)/(40 W)=1322,5 Ω
R_4.3w=U^2/P=(?230?^2 V)/(4.3 W)=12302.33 Ω

De er paralleltforbundne, så de sættes reciprokt

R_tot=(1/(1322,5 Ω)+1/(1322,5 Ω)+1/(1322,5 Ω)+1/(1322,5 Ω)+1/(1322,5 Ω)+1/(1322,5 Ω)+1/(12302.33 Ω)+1/(12302.33 Ω))^(-1)=212,8  Ω
I_tot=U/R=(230 V)/(212,8 Ω )=1,08 A

De tændes alle sammen i 4 timer, hvor meget energi der bruges udregnes:

P=R*I^2=212,8 Ω*(1,08 A)^2=248,2 W
E=P*t=248,2 W*14400 s=4063680 "J ≈ 4 MJ

den årlige omkostning ved 4 timer dagligt med 2 kr pr kWh

Pris=(4063680 J * 360 " )/1000*2,0 kr=8127,36 kr

det ser lidt for dyrt ud!, kan ikke se hvor der er blevet givet for meget. Håber der er en med falkeblik der kan spotte det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan ikke finde modstanden, da pærene ikke er resistorer, og Ohms lov derfor ikke gælder for dem.

Udnyt i stedet, at P = U*I


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af mathon

Jeg har 6 stk 40 W pærer og 2 stk 4,3 W led pærer.
 

                   P = 6·(40W) + 2·(4,3 W) = 248,6 W

                   Eelår = (0,2486 kW)•(365·(4 h)) = 363 kWh

                   pris = (363 kWh)•(2 kr/kWh) = 726 kr


Skriv et svar til: El forbruget bliver for dyrt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.