Matematik

Hjælp til vektor regning

20. september 2012 af annekrogh93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle! 
har brug for lidt hjælp til nogle opgave om vektor regning. 

vi ved: 

I et koordinatsystem er to vektorer aog b bestemt ved
vektor a= t over t+1 og vektor b = -t over t+1 
Hvor t er et tal.

opgave: 

Bestem for t=2 koordinatsættet til projektionen af vektir b på vektor a.

Bestem de værdier af t, for hvilke vinkel mellem vektorerne vektor a og vektor b er 60°.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af mathon

 

       brug projektionsudtrykket

                                 ba = ( (a•b)/|a|2 ) · a           for t = 2


Svar #2
20. september 2012 af annekrogh93 (Slettet)

ja, det har jeg prøvet, men det kan ikke regnes ud? Da vektorerne er ens? blot den ene er minus


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2012 af mathon

 

                          cos(60º) = (1/2) =  (a•b) / (|a||b|)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2012 af mathon

                    

                                  ba = ( (a•b)/|a|2 ) · a           for t = 2

                                  ba = ( ([2,3][-2,3]) / (√(13))2 ) · [2,3]           for t = 2

 

                                  ba = ( 5 /13 ) · [2,3] = [10/13 ; 15/13]


Svar #5
20. september 2012 af annekrogh93 (Slettet)

skulle der ikke stå kvrod(13) og giver vektorern ikke (-2,3)??


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2012 af mathon

        Nej


Svar #7
20. september 2012 af annekrogh93 (Slettet)

kan du muligvis hjælpe mig med nr. 2 opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2012 af mathon

 

                       ...har du prøvet?


Svar #9
20. september 2012 af annekrogh93 (Slettet)

ja, men jeg fatter ikke hvordan jeg skal kunne prikke vektorerne sammen, når jeg ikke kender tallet t? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. september 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_37.doc

Svar #11
20. september 2012 af annekrogh93 (Slettet)

Mange tak, tror muligvis jeg forstår det nu :D


Skriv et svar til: Hjælp til vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.