Matematik
Vinkler og skæring mellem linjer.
12. september 2005 af
stine86 (Slettet)
Hey everybody :)
Håber der er nogle matematik genier som kan hjælpe mig med disse 3 små opgaver. De er vist ik svære overhovedet, hvis man ellers lige ved hva man skal gøre:S
- Bestem en ligning for den rette linje der går gennem punktet (3,1) og som står vinkelret på linjen med ligningen y=4x-5
- Betragtlinjerne l og m med ligninger:
l: 3x+4y-16=0 m: 12x-9y+4=0
Er linjerne ortogonale?
- Bestem en ligning for den rette linje, der går gennem punktet (5,-8) og som står vinkelret på linjen med ligningen 2x+3y+6=0
Håber nogen ka hjælpe... :)
Håber der er nogle matematik genier som kan hjælpe mig med disse 3 små opgaver. De er vist ik svære overhovedet, hvis man ellers lige ved hva man skal gøre:S
- Bestem en ligning for den rette linje der går gennem punktet (3,1) og som står vinkelret på linjen med ligningen y=4x-5
- Betragtlinjerne l og m med ligninger:
l: 3x+4y-16=0 m: 12x-9y+4=0
Er linjerne ortogonale?
- Bestem en ligning for den rette linje, der går gennem punktet (5,-8) og som står vinkelret på linjen med ligningen 2x+3y+6=0
Håber nogen ka hjælpe... :)
Svar #1
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Kan du huske hvad der skal gælde for produktet af hældningerne af to ortogonale linjer?
Svar #2
12. september 2005 af ColAlf (Slettet)
For at to linjer står ortogonalt på hinanden, skal produktet af deres hældninger give -1
Siger formlen:
a * c = -1
dig noget? :)?
I første spørgsmål bruger du ovenstående formel og finder hældningen til linjen, der står ortogonalt på y=4x-5
Dernæst bruger du linjens ligning:
y-y0=a(x-x0)
I opg. 2 omskriver du de to linjers ligninger og ser, om de to hældningskoefficienter til sammen giver -1.
I den sidste opgave skal du igen bruge, at
a * c = -1
- for dernæst at bruge linjens ligning.
Håber det gav lidt mening :)
Siger formlen:
a * c = -1
dig noget? :)?
I første spørgsmål bruger du ovenstående formel og finder hældningen til linjen, der står ortogonalt på y=4x-5
Dernæst bruger du linjens ligning:
y-y0=a(x-x0)
I opg. 2 omskriver du de to linjers ligninger og ser, om de to hældningskoefficienter til sammen giver -1.
I den sidste opgave skal du igen bruge, at
a * c = -1
- for dernæst at bruge linjens ligning.
Håber det gav lidt mening :)
Svar #3
12. september 2005 af stine86 (Slettet)
Tak skal du ha ColAlf.. Jeg gir op :S Fatter det simpelthen ik. Hvorfor har jeg også valgt matematik på højniveau :(
Jeg spør´ min lærer i morgen..
Jeg spør´ min lærer i morgen..
Skriv et svar til: Vinkler og skæring mellem linjer.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
