Fysik

Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sek.?

22. september 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :) jeg er igang med denne opgave, men jeg kan ikke løse 2) Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sek.? - Håber I kan hjælpe mig, på forhånd tak :)

Opgaven lyder sådan:

En helium-neon laser til skolebrug lyser med en effekt på 1,0 mW. Lysets bølgelængde er 632,8 nm.
1) Hvad er laserfotonernes energ?
2) Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sek.?

Løsning til 1) Hvad er laserfotonernes energ?

Lysets frekvens

f=c/λ=3,00*10^8 m/s /632,8*10^-9 m=4,47*10^14 Hz

Fotonernes energi

E=h*f=6,63*10^-34*4,47*10^14Hz=3,14*10^-19J

J-->eV: 3,14*10^-19J/1,602*10^-19J=1,96 eV


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af peter lind

n*Efoton = P  n antal fotoner pr. sek.  P effekten. NB brug hellere Joule når du regner her. Ellers får du problemer med enheden


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2012 af mathon

på 1 sekund produceres
                   
                               energien  0,001 J = N·Efoton = N · (3,14·10-19J)

                               
                               N = (0,001 J) /  (3,14·10-19J) = 3,19·1015
                                                 

                   


Skriv et svar til: Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sek.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.