Matematik

f(x) negativ?

22. september 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Nogen, som har et forslag til, hvordan denne opgave løses?

For hvilke værdier af x er f(x) negativ?

Jeg har vedhæftet en fil.

 

På forhånd, tak :)))!

Vedhæftet fil: Negativ.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven direkte:

For hvilke værdier af x er funktionen f(x) = x2 + x -12 negativ?

Grafen for funktionen f(x) er en parabel, der vender grenene opad. Funktionen er derfor negativ mellem funktionens rødder.


Svar #2
22. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Så det vil sige, at x < 0 [-4;2] ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Hvad betyder det du har skrevet, og hvor kommer det fra?


Svar #4
22. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Min idé var med det, at x er negativ i mellem [-4:2], som begge er mine rødder


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal ikke undersøge, hvor x er negativ, men hvor f(x) er negativ. Det er ikke de rødder, du fandt i det vedlagte. Funktionen er negativ, når x er mellem polynomiets rødder.


Svar #6
22. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, men skal vel regne mig frem til hvilke værdier det er?


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har jo allerede fundet rødderne i den vedlagte fil.

f(x) = x2 + x -12 = (x-3)(x+4)


Skriv et svar til: f(x) negativ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.