Fysik

hastighed

23. september 2012 af Navnee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Denne opgave handler om to-dimensional bevægelse i Jordens tyngdefelt. Det er vigtigt at skelne mellem bevægelsens komposanter, farten og hastigheden. Undlad at indsætte tal før til allersidst.

En stuntman kører en bil med masse M=1200 kg op ad en rampe med en konstant hældning på α=?30?^0 i forhold til vandret. Rampen stopper brat, i en højde h=2,0 meter over jorden, og bilen fortsætter derefter ud i luften. Det øjeblik hvor den forlader rampen, svarer til tiden t=0, og bilens fart til dette tidspunkt betegnes v_0. Vi betragter i denne opgave bilen som en punktpartikel og ser bort fra luftmodstand.

a) Indtegn i et koordinatsystem, med x-retningen vandret og y lodret, bilens hastighedskomposanter, V_x0 og V_y0, til t=0.

b) Bilens ‘flyvetur’ varer en tid t^*, hvorefter jorden rammes i en afstand d fra rampen. Opskriv to ligninger som tilsammen relaterer t^* og d til V_x0  og V_y0. Ingen talindsættelse!

c) Anvend de to ligninger til at udlede en relation mellem d og bilens fart v_0 ved flyveturens start. Beregn derefter hvor stor afstanden d  bliver når v_0=50 km/t.

d) Hvad er bilens lodrette hastighedskomposant V_y umiddelbart før jorden rammes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du selv gjort i opgaven?


Svar #2
23. september 2012 af Navnee (Slettet)

Er toal lost i denne opg ? Så ik noget udover at ha tænk på at tegne en halv parabel til opg a ?


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.