Matematik

Komplekse tal - Eksponentiel form

23. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg har fået opgivet tre komplekse tal:
 

6ei(3π/2)

14ei15π

ei(7π/4)

Jeg skal bestemme deres hovedargument og angive deres rektangulære form.

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af mathon

 

             6ei(3π/2) = 6•(cos(3π/2) + i•sin(3π/2)) = -6i

 

 

            14ei15π = 14•(cos(π) + i•sin(π)) = 14•(-1 + i•0) = -14

 


           ei(7π/4) = cos(7π/4) + i•sin(7π/4) = (√(2)/2) - i•(√(2)/2)

 


Skriv et svar til: Komplekse tal - Eksponentiel form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.