Kemi

hjælp til opg b

23. september 2012 af fahbdo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

ADP   +   PO43     ---------->           ATP   +   H2O   (I),

For denne reaktion er ΔG°(I) = 30,6 kJ/mol og ΔH°(I) = 20,5 kJ/mol ved 310 K.

a) Beregn ΔS° for reaktion I ved 310 K.

Phosphorylering af glukose er en vigtig kemisk reaktion i cellen, da glukose derved forhindres i at diffundere over cellemembranen og ud af cellen:

Glukose   +   PO43     ----------->                  Glukose-6-phosphat   +    H2O   (II).

Det oplyses, at ΔG°(II) = 13,9 kJ/mol ved 310 K.

b) Beregn ΔG° for reaktion III ud fra ΔG°(I) og ΔG°(II):

ATP   +   Glukose  ----------->                ADP   +   Glukose-6-phosphat   (III).

jeg har lavet opg a ved at isolere ΔS°, men ved desværre ikke hvordan jeg skal  gribe  b an.

 


Skriv et svar til: hjælp til opg b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.