Kemi

Kemiopgave; Acids and bases

23. september 2012 af RYETAYET (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle.

Jeg sidder og laver nogle kemiopgaver. Det er på ingen måder en aflevering eller noget. Jeg laver dem for at træne mig i kemi.

Opgaven lyder således:
A 0.10 M solution of the deadly poison hydrogen cyanide, HCN, has a pH of 5.2. Calculate the [H3O+] of the the solution. Is HCN a strong or weak acid?

 

Hvad og hvordan gør man?

 

Håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2012 af mathon

                    
          når dissociationsgraden er α

                       haves
                                              pH = -log(α•cs)

                       hvoraf
                                              α•cs = [H3O+] = 10-pH

                                              α = 10-pH / cs = 10-5,2 / 0,1 = 6,3·10-5    hvorfor HCN er en svag syre
                                             


Svar #2
23. september 2012 af RYETAYET (Slettet)

Mange tak.
 

Kan man godt komme frem til det samme resultat på en anden måde, hvor man ikke bruger a*cs?
 

Altså, er der andre måder at løse denne opgave på? :)


Skriv et svar til: Kemiopgave; Acids and bases

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.