Matematik

Rigtig eller forkert?

23. september 2012 af lettie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg håber i lige vil kigge på disse stykker, og svare på hvad der er rigtig og forkert-så de bliver helt rigtige!

 

Angiv følgende tal som uforkortelige brøker:

(Har brugt skråstreg som brøkstreg)

3.    3/7-4/3+3/14 = 18/42 - 56/42 + 9/42 = 18-56+9/42 = - 29/42

 

4.    2/3 + 4/5 - 19/15 = 20/30 + 24/30 -38/30 = 20+24-38/ 30 = 1/5

 

5.    4/9 + 1/3 -15/6 = 8/18 + 6/18 - 45/18 = 8+6-45/ 18 = -31/18

 

Er de korrekte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

3. er korrekt.

4. er forkert

5. er korrekt.


Svar #2
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Hvorfor er 4. forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tjek fortegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Det er den heller ikke... nr 4 er også korrekt, men du kunne have nøjes med forlænge til 15ende-dele :)


Svar #5
23. september 2012 af lettie (Slettet)

OK, synes nok det var lidt underligt:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Det var min fejl med fortegnet. Jeg beklager.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Hehe... bare vi bliver enige. Er det ikke det vigtigste... tror da også du har fanget en fejl eller 2 fra mig ;)


Svar #8
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Det er helt i orden, bare det at i gider at bruge jeres tid på at hjælpe er fantastisk!!


Skriv et svar til: Rigtig eller forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.