Kemi

Eksamensopgave

23. september 2012 af jona499p (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et stofs polaritet vurderes ofte ud fra fordelingsforholdet, KF, mellem octanol og vand. Fordelingsforholdet for THC er ligevægtskonstanten for følgende ligevægt:

THC(aq) <-> THC(octanol)

KF=[THC(octanol)] / [THC]

Ved 25 grader og pH lig 7 er KF lig med 6,0*103for THC. pKs for THC er lig med 10,6 ved 25 grader.

e) Med udgangspunkt i strukturen for THC-molekylet skal du argumentere for, at fordelingsforholdet er stort ved pH lig med 7.

Her kan en strukturformel af THC findes, håber i kan hjælpe! 

http://www.google.dk/imgres?q=Marinol+struktur&um=1&hl=da&safe=off&biw=1241&bih=593&tbm=isch&tbnid=nZiKtcoQhBBYLM:&imgrefurl=http://www.chemicalbook.com/ChemicalProductProperty_DE_CB0199241.htm&docid=xkPSt-WMGT7pRM&imgurl=http://www.chemicalbook.com/CAS%25255CGIF%25255C1972-08-3.gif&w=179&h=103&ei=WWlfUN-gKIz64QT3wIGACw&zoom=1&iact=rc&dur=16&sig=116815539906734102802&page=1&tbnh=82&tbnw=143&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:2,s:0,i:72&tx=39&ty=28


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Casabon

Et upolært molekyle vil helst opløse sig i octanol, mens et polært molekyle helst vil opløse sig i vand.

En pKs på 10,6 betyder at molekylet først vil afgive en proton ved pH=10,6. Da vi blev spurgt om molekylets struktur ved pH=7 har den altså ikke afgivet en proton, og er derfor kraftig upolært. Når du ser på ligevægtsbrøken, kan du derfor regne ud at koncentrationen opløst i det upolære octanol, må være meget større end koncentrationen i det polære vand. Når tælleren er meget større end nævnerne får vi så et stort eller et lille tal?


Svar #2
24. september 2012 af jona499p (Slettet)

Stort, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af Casabon

Du er velkommen. :)


Skriv et svar til: Eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.