Matematik

Simpel ligning.....

24. september 2012 af Apaas (Slettet)

Hvad er løsningen til denne:

3(x + 2) − (2x + 5) = 3(3 – x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad er dit bud?


Svar #2
24. september 2012 af Apaas (Slettet)

Ikke rigtig noget.. er ikke helt med på hvordan paranteserne skal hæves når der står det minus imellem.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af DrNielsen

Du skal gange paranteserne ud ( dem med tal foran). En minusparantes fjerner du ved at omvende alle fortegn indeni :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2012 af DrNielsen

3(x + 2) − (2x + 5) = 3(3 – x)

Først ganger du paranteserne ud:

3x + (3*2) - 2x - 5 = (3*3) - 3x som bliver til 3x + 6 - 2x - 5 = 9 - 3x som er det samme som x + 1 = 9 - 3x

Du isolerer så x:

4x = 8

og deler med 2:

x = 4

:-)


Svar #5
24. september 2012 af Apaas (Slettet)

@ jeppe.

 

Her går det galt for mig:

 

Som er det samme som x + 1 = 9 - 3x

Du isolerer så x:

4x = 8

 

Kan ikke få det til at give 4 x???? 
:/


Svar #6
24. september 2012 af Apaas (Slettet)

Der står jo 1x på den ene side og -3x på den anden... hvorfor giver det 4x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

Når du lægger 3x på hver sider,

får du så 4x på venstre side.


Svar #8
24. september 2012 af Apaas (Slettet)

Lol ja selfølgelig..... tak :)


Skriv et svar til: Simpel ligning.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.