Fysik

opgave fysik igen?

24. september 2012 af Zuz17 (Slettet)

En bold med massen 100g tabes fra rundetårn 35,0m over jorden.

vi regner med at bolden udføre et frit fald med begyndelses hastigheden nul.

vælg et passende nulpunkt for den potentielle energi ved bevægelsens start.

beregn boldens fart, v, efter et frit fald på 12,0 m 

beregn Ekin og Epot efter de 12,0 meters fald.

beregn boldens fart ,v. lige før den rammer jorden.

 

skal jeg så starte med at tage den formelen for den potentielle energi?

100g*9,82*35,0 m=34370

også bruge den kinetiske formel

1/2*m*v2? og lægge dem sammen eller..??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja. Benyt, at den mekaniske energi er bevaret under faldet.


Svar #2
24. september 2012 af Zuz17 (Slettet)

det helt sikkert forkert men

100*9.82(35,0-12)= 22586

 

jeg ved at jeg skal lægge Ekin+Epot=Emek

det jeg ikke forstår er hvordan regner jeg den kinestiske energi ud når jeg ikke ved hvad farten i 2 er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bolden starter i hvile med kinetisk energi 0 og potentiel energi 0. Når den er faldet distancen h, har den tabt potentiel energi i form af ΔEpot = mgh . Det er den energimængde, som den så har vundet i kinetisk energi, så

ΔEkin = (1/2)mv2 = mgh , eller

v2 = 2gh


Svar #4
26. september 2012 af Zuz17 (Slettet)

der hvor du skriver Ekin= har du så sagt

1/2*m*v2 altså v2 =34370

Ekin= 1/2*100*34370= 1718500

eller skal man lægge 34370 sammen med 100 og sige

 1/2*34470=594090450


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Indsæt h = 12,0m i udtrykket v2 = 2gh . Derved bestemmer man boldens fart v efter at den er faldet 12,0m .

Boldens fart lige før den rammer jorden findes så ved at indsætte h = 35,0m i stedet.

Sætter man Epot = m·g·35,0m som den potentielle energi for bolden ved toppen af tårnet, er dette den totale mekaniske energi under hele faldet.


Svar #6
26. september 2012 af Zuz17 (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: opgave fysik igen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.