Matematik

Sandsynlighed.......

24. september 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej..

Har et spørgsmål det giver bare ikke mening for mig.:!::::

 

De fire elever fordeler billetterne mellem sig ved lodtrækning.

Hvad er sandsynligheden for, at Jens kommer til at sidde ved siden af Andre = 2/4 = 0.5

Hvor stor er sandsynligheden for, at Rikke og Peter kommer til at sidde ved siden af hianden? 

= Er det ikke.. ( 2/4 igen? = 0.5)? 

 

Vil ikke have resultat med forståelse.

 

Takker.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af mette48 (Slettet)

Lidt flere oplysninger savnes

hele opgaveteksten, tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2012 af Andreww (Slettet)

Der er 3 måder hvorpå man kan sidde som et par:

11**
*11*
**11

Der må derfor være (3/4) sandsynlighed for at sidde ved en bestemt partner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af JawnLovesJam (Slettet)

Jeg ville sige 1/3...? Eller er jeg bare helt dum? :)


Svar #4
24. september 2012 af jihudsif (Slettet)

Det er kun det der står.... Men kan i ikke forklarer mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Gunstige:

11**

*11*

**11

Mulige:

11**

1*1*

1**1

*11*

*1*1

**11

 

Altså 3/6 = 0.5


Svar #6
24. september 2012 af jihudsif (Slettet)

De fire elever fordeler billetterne mellem sig ved lodtrækning.

Hvad er sandsynligheden for, at Jens kommer til at sidde ved siden af Andre = 2/4 = 0.5

Hvor stor er sandsynligheden for, at Rikke og Peter kommer til at sidde ved siden af hianden?

= Er det ikke.. ( 2/4 igen? = 0.5)?

 

Men de er jo (2) Peter og Rikke.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2012 af mette48 (Slettet)

sidder de på række eller i rundkreds?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Sandsynlighed er altid gunstige/mulige.

Rikke og Peter er ikke gunstige. Det er derimod, hvis de sidder ved siden af hinanden. altså pladsfordelingen!


Svar #9
24. september 2012 af jihudsif (Slettet)

fire sæder`?..


Svar #10
24. september 2012 af jihudsif (Slettet)

Men hvordan er det man regner det ud?. hvordan skal jeg vide det?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Gunstige/Mulige.

Tegn de 4 pladser som vist i svar #5.


Svar #12
24. september 2012 af jihudsif (Slettet)

3/4?? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

nej. Hvor mange måder kan 2 personer fordeles på 4 pladser. Tegn og tæl!


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. september 2012 af SuneChr

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1242335#1242366

Vedhæftet

Tæl op.

Vedhæftet fil:SP SECC 2509122158.PNG

Skriv et svar til: Sandsynlighed.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.