Matematik

Oprette en ligning i Maple, matematik C

25. september 2012 af Flamingoen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har haft en del fravær i tiden hvor vi arbejdede med dette emne i matematik, så jeg har svært ved at opstille de følgende to ligninger i maple:

 

Opg 1

Rumfanget af en spand, der har form som en keglestub, er bestemt ved formlen

Rumfang=0.33*3.14*h*(R^2+r^2+R*r)

Hvor h er spandens højde, R er den største radius og r er den mindste radius

En fabrikant fremstiller sådanne plastikspande med et rumfang på 10 liter

Den store radius er 11 cm og den lille radius er 8 cm.

Hvor høje er spandene?

(1liter=1dm^3=1000cm^3)

 

Opg 2

En mand, som er 30 år ældre end sin søn, vil om 8 år blive 4 gange så gammel som sønnen. Hvor gammel er hver af dem?

 

Som sagt tror jeg ikke det er et problem at finde svaret, men jeg har svært ved at opstille ligningerne i de to regnestykker.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af nielsenHTX

se fil

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #2
25. september 2012 af Flamingoen (Slettet)


Svar #3
25. september 2012 af Flamingoen (Slettet)

Tak for svaret.

Jeg har forsøgt at skrive det ind i maple, og det lykkedes fint, men jeg må erkende at det er nogle lidt andre metoder end dem vi bruger, jeg tror ikke det er et problem for læreren, nok nærmere for mig som ikke har så god forstand på denne form for opsætning :)

Men jeg prøver lige at vedhæfte opgaven fra maple, bare ignorer alt andet end de sidste to opgaver, da det er dem som volder mig problemer


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2012 af nielsenHTX

nej kan godt se hvis i lige er begyndt at bruge maple, men noget af det smarte ved et CAS-værktøj er at man kan undgå indsætningsfejl nemmere ved at få den til at gøre det.

desuden hvis du bruger 2 variabler, så skal du også bruge 2 ligninger til at bestemme dem(entydigt)

ligningerne er (med x=far og y=søn)

x = y+30, 4*(y+8) = x+8

løses i maple:

solve({x = y+30, 4*(y+8) = x+8}, {x, y})

læg mærke til {} om ligningerne og hvad der løses efter


Svar #5
26. september 2012 af Flamingoen (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Men jeg må erkende jeg stadig ikke helt har fat i Opg 1


Skriv et svar til: Oprette en ligning i Maple, matematik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.