Matematik

eksponentielt voksende funktion

25. september 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Om en eksponentielt voksende funktion f (x) oplyses det, at f (2) = 1 og f (4) = 9.

Bestem forskriften for f (x)

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre, hvis i kender svaret må i gerne skrive det og hvordan i har fundet ud af det :)

på forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to datapunkter i forskriften f(x) = b · ax og løs det fremkomne sæt af to ligninger i a og b .


Svar #2
25. september 2012 af Onleene95 (Slettet)

Jeg er måske lidt dum, men jeg ved ikke helt hvad du mener med at løse det fremkomne sæt at to ligninger i a og b? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af mathon

                        når
                               f(x) = y = b•ax       a>1


                       er
                                       y2/y1 = ax2 - x1

                                       9/1 = a4-2

                                       32 = a2       a>1

                                       a = 3

          så
                                    y = b•3x                  gennen (2,1)

                                    1 = b•32

                                    b = 3-2

                                    f(x) = 3-2•3x
 

                                    f(x) = 3x-2

                
            

    


Svar #4
25. september 2012 af Onleene95 (Slettet)

Mange tak Mathon! Det var en stor hjælp :)


Skriv et svar til: eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.