Kemi

Fotoner & bølgelængder

25. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg har fået angivet to opgaver, som jeg har brug for hjælp med. Nogle der kan hjælpe?

a) Beregn bølgelængden af en foton, der kan ionisere et hydrogenatom i grundtilstanden.


b) En linie i Lyman-serien i hydrogenspektret har bølgelængden 1,03*10-7 m. Angiv elektronens
oprindelige energiniveau, når overgangen sker til n = 1 niveauet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af mathon

a)
                           En = -h·c·Rdb/n2

                          E1 = -h·c·Rdb = -2,17987·10-18 J = -13,6 eV

               

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af mathon

 

b)

                           1/λ = Rdb•(1 - m-2)

                            Rdb-1/λ = 1 - m-2

                            m-2 = 1 - Rdb-1/λ

                            m = (1 - Rdb-1/λ)-0,5

                            m = (1 - (9,11267·10-8 m) / (1,03·10-7 m))-0,5 ≈ 3
                              


Skriv et svar til: Fotoner & bølgelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.