Matematik

Hovedargument ( Komplekse tal) - til rekrangulær form

25. september 2012 af zeppaz (Slettet)

(hovsa, mente rektangulær form)

 

z = x  + yi

r= 1

V = 7pi/4

 

x = r * cos(V)

x = 1 * cos(7pi/4)

 

y=  r * sin(V)

y= 1 * sin(7pi/4)

 

Hvordan kan jeg finde cos og sin til 7pi/4 ¨??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af peter lind

Brug din lommeregner. Det er også en af de "pæne" vinkler, som du kan slå op i din bog


Svar #2
25. september 2012 af zeppaz (Slettet)

Jeg må ikke bruge lommeregner, så det er formegentlig noget jeg skal kunne i hovedet?

Jeg har ingen bog.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af signegeisler (Slettet)

Prøv at tegne dig en enhedscirkel og se, hvor 7pi/4 ligger henne. Du kan evt. "tælle" dig frem, ved bare at vide f.eks. hvor pi/4 ligger henne, og så tælle rundt på enhedscirklen hvor mange gange du har pi/4 - i dette tilfælde 7. Hvis det ellers giver mening. 

Hvis du kender cos og sin værdien til pi/4 (hvilket du burde, det er en af dem, man skal huske), så er det ikke svært, at finde frem til cos og sin for 7pi/4 hvis du tæller lidt og kigger på om vi nu har negativ eller positiv cos og sinus alt efter hvilken kvadrant vi befinder os i i koordinatsystemet. Husk at cos er førstekoordinat og sinus er andenkoordinat hvis det hjælper dig. 

Tænk lidt over den.


Svar #4
25. september 2012 af zeppaz (Slettet)

cos og sin til pi/4 er mig bekendt kvdrod(2)/2.

 

så:

x= cos(7pi/4) = kvdrod(2)/2

y= sin(7pi/4) = -kvdrod(2) / 2

Z= kvdrod(2)/2 + i * -kvdrod(2) / 2   ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af signegeisler (Slettet)

Ja. Altså bortset fra, at sqrt(2)/2 kan forkortes til 1/sqrt(2). (Ved at gange tæller og nævner med sqrt(2))


Skriv et svar til: Hovedargument ( Komplekse tal) - til rekrangulær form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.