Matematik

Hvordan viser man den er ensvinklet?

25. september 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sider med en Matematik aflevering. 

I en af opgaverne skal jeg vise at to trekanter er ensvinklede. Hvordan viser man at trekanter er ensvinklede?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man baserer det på oplysninger, der er givet i opgaven.


Svar #2
25. september 2012 af Merly (Slettet)

Jeg har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ser ud til, at de to trekanter er retvinklede. I hver trekant kender man en af de to spidse vinkler. Beregn den anden spidse vinkel i hver trekant, og undersøg så, om vinklerne er parvis ens i de to trekanter. Hvis det er tilfældet, er trekanterne ensvinklede.


Svar #4
25. september 2012 af Merly (Slettet)

så jeg skal bruger tangers?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tangers?? Det forstår jeg ikke.

Man skal benytte, at vinkelsummen i en trekant er 180º.


Svar #6
25. september 2012 af Merly (Slettet)

En trekant har to ubenkendte vinkelmål.

jeg mente tangent, cosinus, sinus


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Som forklaret i #3 kender man to vinkler i hver trekant, så den manglende vinkel beregnes ud fra vinkelsummen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2012 af NejTilSvampe

Man kan godt vise at trekanten er retvinklet, man behøver ikke at antage det. 

sin(C) = 5*(sin(20) / 1,7) = 1 => C = 90o


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er ikke et bevis, for det gælder jo ikke eksakt.

5·sin(20º) / 1,7 ≈ 1,005942


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2012 af NejTilSvampe

#9 - korrekt, men med 2 decimalers nøjagtighed (hvilket er hvad opgavebeskrivelsen har benyttet, derfor skal opgaveløseren også bruge den nøjagtighed) er det = 1,0.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvordan finder du så vinkel C1 i den anden trekant?


Skriv et svar til: Hvordan viser man den er ensvinklet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.