Matematik

Separation af variable

25. september 2012 af grouchy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg skal løse følgende differentialligning ved separation:

(1 + x2) y y' = x (1 + y2)

Hvordan separerer man den? Jeg ved ikke hvordan jeg kommer i gang med den... :(
 

På forhånd tusind tak!!


Svar #1
25. september 2012 af grouchy (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Separation af de variable:

y·y' / (1+y2) = x/(1+x2) , dvs

∫ (y/(1+y2)) dy = ∫ (x/(1+x2)) dx


Skriv et svar til: Separation af variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.