Matematik

Sandsynlighed.......!

25. september 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Anna, Brian og Crroline, Dennis og deres lærer Lise har fem billetter til pladser ved siden af hinanden. Læreren sidder på den midterste plads.

På hvor mange måder kan de fire elever fordeles på de fire sæder? = 24*

 

De fire elever fordeler billetterne mellem sig ved lodtrækning.

Hvad er sandsynligheden for, at Brian kommer til at sidde ved siden af Lise = 2/4 = 0.5???????

Hvor stor er sandsynligheden for, at Anna og Crroline kommer til at sidde ved siden af hianden?

= Er det ikke.. ( 2/4 igen? = 0.5)?

 

Forklar mig først hvordan i gjorde??!.

 

Mhv

Elias.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når Brian har sat sig, er der 3 forskellige muligheder for hans sidekammerat. Chancen for at det bliver Lise er derfor 1/3 .


Svar #2
25. september 2012 af jihudsif (Slettet)

Ok. Og sådan er det også for den sidste?.


Svar #3
25. september 2012 af jihudsif (Slettet)

Men de sidder der jo begge to?... 2/4?  Ikke kun én.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Anna sætter sig et sted. Der er så 3 muligheder for hendes sidekammerat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af nielsenHTX


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Vedhæftet fil:SP SECC 2509122158.PNG

Skriv et svar til: Sandsynlighed.......!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.