Matematik

Gør rede for tallene

26. september 2012 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal gøre rede for tallene 5,5 og 110 i sammenhængen

y=5,5x+110

Hvor y er højden målt i cm og x er alderen målt i år efter det femte år.

Er der nogle der har en smart måde at gøre det på?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Prøv at sætte , det må give dig en indikation om, hvad tallet 110 fortæller.

Derefter kan du kigge på tallet 5.5.Tænk på, at det er en lineær sammenhæng, så må y-værdien stige eller falde pr. .... Tænk over det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af christinacomaco (Slettet)

Det er en lineær funktion: ax+b

Dvs. at a, som er hældningen på kurve = 5,5

Altså: hver gang du går 1 x-værdi til højre på grafen, stiger y-værien med 5,5

b, som er der hvor grafen skærer y-aksen ( dvs. der hvor x=0) =110


Skriv et svar til: Gør rede for tallene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.