Matematik

Bestemme en ligning for en tangent

26. september 2012 af HenrikTof (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen. Nu har vi haft om differentialregning i 1 måned i skolen, men jeg kan bare ikke forstå det.

Jeg har en ligning som hedder f(x)=3x^2-6x+5. Opgaven lyder på at jeg skal bestemme en ligning for den tangent som har røringspunkt i (2;f(2))

Er der et venligt menneske, som kan forklare mig hvordan dette skal gøres?:-)

- På forhånd TUSINDE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af navn1994 (Slettet)

Måske er det en god ide at diffrentiere først, derefter sætte 2 ind i x's plads.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af YesMe (Slettet)

Så du mener, at folk, der ikke forklarer det for dig, er ikke venlige? What tha BAK!

Husk fire ting,

1) Hvor er min funktion? Hvilken af dem skal jeg tænke på?

2) Når jeg skal bestemme en tangent, skal jeg vide (1) for at differentiere først.

3) Når jeg bruger formlen af tangentbestemmelse, skal jeg vide hvad røringspunkt er, nemlig (2;f(2)).

4) Så skal jeg sætte alt muligt ind og sove tidligt.

Tangentbestemmelse:

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)   hvor x0 = 2


Svar #3
26. september 2012 af HenrikTof (Slettet)

#2

Altså jeg skal først have fundet f'(x0) i ligningen, skal jeg så bare sætte 2 på x0' plads og regne:

f'(x)=3*2x-6 skal jeg så sætte 2 på x's plads og derefter udregne eller hvad? - Er fuldstændigt lost - Er der mulighed for at du kan lave opgaven for at vise mig hvordan man skal gøre? - Har nemlig pænt mange af dem, som skal laves iaften.


Skriv et svar til: Bestemme en ligning for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.