Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

26. september 2012 af matematikproblem (Slettet)

Hvordan beregner jeg en cirkelring's inder og yderradius v.h.a. 2 ligninger med 2 ubekendte?

Jeg ved på forhånd hvad cirkelringens areal er;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af peter lind

Kan vi ikke få hele opgaven ?


Svar #2
26. september 2012 af matematikproblem (Slettet)

Jo:

En cirkelring har arealet 60m2 og bredden 4 meter. beregn cirkleringens inder og yderradius.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opskriv udtrykket for ringens areal udtrykt ved r1 og r2, og opskriv udtrykket for bredden udtrykt ved r1 og r2. Løs det fremkomne ligningssystem.


Svar #4
26. september 2012 af matematikproblem (Slettet)

den forstod jeg ikke helt... kan du evt. forklare det på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Cirkelringens areal er

A = π·r22 - π·r12 = π·(r2 + r1)·(r2 - r1) = 60m2 ,

og bredden er muligvis

B = r2 - r1 = 4m

Så har man (med udeladelse af enhederne)

r2 + r1 = 15/π , og

r2 - r1 = 4 .

Læg ligningerne sammen, så finder man r2 . Trælignngerne fra hinanden, så finder man r1 .


Svar #6
26. september 2012 af matematikproblem (Slettet)

hvor kom de 15/π fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

De kom frem ved at dividere 60 med π·(r2 - r1) = 4π


Svar #8
26. september 2012 af matematikproblem (Slettet)

4π? kan slet ikke se hvad 4π har med 15 at gøre, men det er nok bare mig som er blind...


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

r2 + r1 = 60 / (π·(r2 - r1)) = 60 / (4π) = 15 / π


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.