Matematik

Indfaldsvinkel lig med udfaldsvinkel

26. september 2012 af xbbyboyx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa venner

er der en som kan forklare mig princippet bag "indfaldsvinkel lig med udfaldvinkel" i matematisk forstand

tusinde tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis en linie spejles i x-aksen er"indfaldsvinkel lig med udfaldvinkel"

Hvis du laver en tegning hvor linien y= - 2x+8 rammer den x-aksen i (x,y) =(4,0) indfaldsloddet står vinkelret på x-aksen (det er lodret) indfaldsvinkelen er vinkelen mellem linien og indfaldsloddet. Efter spejling fortsætter linien som y= 2x-8 udfaldsvinkelen er vinkelen mellem y=2x-8 og indfaldsloddet.

De to vinkler er lige store, når der er tale om spejling.


Skriv et svar til: Indfaldsvinkel lig med udfaldsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.