Matematik

Lineær funktion

26. september 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har fået en opgave der ser sådan ud:
Antallet af landbrug i Danmark kan for perioden 1983-2000 med gode tilnærmelse beskrives ved modellen
y= - 2600x + 98 680


Jeg ved at tallet -2600 fortæller hvor meget landbrug der forsvinder hvert år, og 98 680 fotæller hvor meget der var i 1983.

Men er der nogen der kan fortælle mig, hvor mange landbrug vil der være i 2010, hvis denne udvikling fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af Snick (Slettet)

Beregn y(27) eller f(27)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt det x, der svarer til år 2010, i forskriften og beregn y. x er sikkert antal år efter 1983.


Svar #3
26. september 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Det får jeg til 2594160. kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det passer slet ikke. Som du kan se, var der 98680 landbrug i 1983, og efter modellen aftager antallet med 2600 landbrug pr. år. Så er det da for vildt at forvente over 2,5 million landbrug i 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Vi antager, at y=f(x):

.. f(x)=- 2600x + 98680

..f(27)=-2600•27+98680 =28480

#6  og #7: Nu skulle det være rettet :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er heller ikke regnet korrekt ud. Som sagt aftager antallet af landbrug hvert år.

Ja, nu er det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2012 af Snick (Slettet)

#5

Husk det er et fald. Så hældningen skal lige være negativt

Sådan der :)

 


Svar #8
26. september 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Nå, kan godt se min fejl nu.

Det rigtige svar er 28480


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan så benytte modellen til at forudsige, hvornår landbruget helt er forsvundet fra Danmark.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.