Matematik

Finde y-værdi i koordinatsystem

27. september 2012 af JenzzeN (Slettet)

Hej Folkens!

 

Jeg har en lodret linje i et koordinat system, som jeg skal bestemme længden for. Jeg ved at den lodrette linje starter på x-værdien 7. Hvordan finder jeg længden og y? :-)

 

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mere er der oplyst?


Svar #2
27. september 2012 af JenzzeN (Slettet)

Jeg har regneforskriften for linjen den går op til som er: g(x):=(-1/(20))*x+3/(4)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den linie er jo ikke lodret. Hvad skal du finde længden af?

Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #4
27. september 2012 af JenzzeN (Slettet)

Linjen jeg skal finde går lodret op til den skrå linje. Jeg skal beregne længden og det eneste jeg ved er at x-værdien på den lodrette er 7.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så ser det ud til, at du skal finde y-koordinaten til skæringspunktet mellem linien x = 7 og linien med forskriften

g(x) = -(1/20)·x + (3/4) ,

dvs. man skal beregne g(7) .


Svar #6
27. september 2012 af JenzzeN (Slettet)

Så jeg skal sådan set bare sætte 7 ind på x plads i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, som nævnt skal du beregne g(7) . Hvis den lodrette linie starter på x-aksen, er det så svaret på spørgsmålet.


Skriv et svar til: Finde y-værdi i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.